Mai mult decat un simplu container

Ce vă vine în minte atunci când auziți vânzările de containere pe termen? Probabil că de un magazin aranjate cu tot felul de recipiente cum ar fi PET, cutii de hârtie, cutii de conserve, precum și toate celelalte containere le stocați lucruri inch În acest articol, cu toate acestea, vom discuta despre un alt tip de container, containerul de transport efectuate de către remorci de mari dimensiuni pe care le vedeți pe drum și la docuri.

containere-de-transportAceste containere vin în numeroase soiuri. Există 0.5 simplu 20’x8’x8 “, 40’x8’x8 0.5” și 0.5 “45’x8’x9 dimensiuni populare, și mărimi și jumătate și dimensiuni personalizate. Există containere uscate vagon de ambalaj cutii de carton, saci, baloturi, etc; containere frigorifice care au instalații de climatizare; bulktainers folosite pentru a livra materiale vrac sau utilaje grele; containere-cisternă utilizate la pachet lichide și lucruri periculoase; roll-la containerele în care dificil de-la-mâner de marfă pot fi laminate și în afară; și așa mai departe.

Elementele menționate mai sus sunt toate containerele de transport maritim care necesită certificare în temeiul Convenției pentru securitatea containerelor (CSC), conform standardelor Organizației Maritime Internaționale (OMI). Această certificare atestă caracterul adecvat al containerelor pentru “a continuat manipularea în condiții de siguranță și de transportat în mediul comercial de transport intermodal”.Vânzătorii de containere poti vinde containere noi sau folosite, cu certificare CSC. Dar vanzarile de containere nu se limitează la containere de transport maritim. Ne uităm la unele dintre ofertele care le veți găsi la vânzare de metri de containere.

Containere de depozitare

sfsdaAcestea sunt containere care ar fi fost retras din funcțiile de transport maritim. Ele ar putea fi, de asemenea, de cantitățile mari de containere goale, care tind să se acumuleze în locurile cu curgere interioară a containerelor depășesc întotdeauna flux spre exterior. Acest lucru se întâmplă pentru că există mai multe importuri decât exporturile, și este neeconomică a navei recipientele goale înapoi.
Astfel de recipiente excedentare sunt excelente pentru depozitarea de articole de uz casnic, barci, echipament, sau orice altceva doriți să le stocați. Facilități de auto-depozitare folosi recipiente pe scară largă, deoarece acestea oferă spații închise, care pot fi sub dispozitivul de blocare și cheia de a locatarului.

Case de containere, birouri si magazine

Companii de vânzări de containere oferă de obicei containere remodelat pentru diverse scopuri. O utilizare mai mare este ca temporar sau cazare viață pe termen lung. Containerele sunt echipate în interior pentru a oferi interioare locuibile, cu ferestre și uși, precum și facilități de viață, cum ar fi ori de până paturi și mobilier, unități de bucătărie, toalete și rafturi de depozitare. Putere pot fi puse la dispoziție prin intermediul panourilor solare și echipamente.
transport-in-containereÎn loc de amenajare pentru cazare de viață, containerele pot fi, de asemenea, echipate ca birouri, cantine, tarabele din piață sau pentru alte funcții similare. De asemenea, este posibil să se încorporeze o structură multi-nivel, fie prin a avea nivele mai mici sau prin stivuirea containerelor unul peste altul.
Un avantaj major de case container, birouri și magazine este mobilitatea lor. Ele pot fi ușor mutate în jurul folosind camioane cu echipamente de manipulare container. Puteți muta, astfel, spațiile de locuit la diferite șantiere; piata tarabe la piețe diferite sau locuri de divertisment, și așa mai departe.

Am văzut doar o prelevare de probe de modul în care containerele pot fi modificate și transformate pentru diferite tipuri de utilizări. Posibilitățile sunt uriașe, și, dacă doriți orice fel de structură, care poate fi ușor mutate în jurul, sau cazat într-un spațiu compact, modificarea container ar putea fi răspunsul.
Vânzările de containere implica, astfel, mult mai mult decât vânzarea de containere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *