Panourile fotovoltaice – viitorul este mai aproape

Energia solară hamurile de căldură și lumină emisiile solare. Este puterea care ne-o conversie a energiei solare. Energia soarelui este abundent, curat, și ecologic. În fiecare zi, primim mai multă energie de la soare decât toată lumea ar putea folosi în 27 de ani! Energia solara este extrem de regenerabila, ca energia de la soare este estimat sa dureze încă 4500000000 ani.

Diferența de bază dintre generarea de energie solară și puterea convențional este:

+ Energia solara nu are nevoie de poluante stații mari, de putere

+ Energia solară poate fi generat la domiciliu și în industriile

+ Odată instalat, nu este nevoie în continuare de orice materii prime pentru a genera energie solară

panouri-fotovoltaice-1

Conversia energiei solare

Există multe moduri diferite de conversie a energiei solare, în formă de lumină, în energie electrică. Panouri fotovoltaice, mai cunoscut sub numele de celule solare, sunt realizate din semi-conductori. Aceste convertoare de energie converti energia în lumina soarelui în energie electrică. Lumina soarelui, care este un flux de particule de energie + fotoni – cade pe semi-conductoarelor sau conductoarele și transferă energia lor. Fotonii transfera energia lor ca au lovit de atomi de siliciu în celulele solare, eliberând astfel electronii din orbita lor în jurul nucleului, generatoare de electricitate.

Pentru a ajuta concentra lumina soarelui pe o suprafață mică de celule fotovoltaice, lentile Fresnel, oglinzi, și în oglindă feluri de mâncare sunt folosite ca concentratoare. O lentilă Fresnel este format din inele concentrice de lentile de segmentare, cu o distanță focală scurtă. Celulele solare multiple sunt combinate pentru a face un panou solar. Pentru protecția acestor celule solare, sticlă, cu un strat anti-reflexie, este utilizat ca un capac. Panourile solare produc, de obicei, de 12 sau 24 de volți de putere DC.

Fierbere Fluide + oglinzi sau suprafețe reflectorizante sunt folosite pentru a concentra energia soarelui pe un rezervor de lichid. Aceasta conduce la generarea aburului prin fierbere lichidul, care la rândul său se rotește o turbină pentru a genera electricitate. Folosind o turbină pentru a genera electricitate este similar cu modul convențional de producere a energiei electrice, cu excepția faptului că energia solară este utilizată în loc de combustibili fosili neregenerabile. Fie DC sau AC energiei electrice pot fi generate folosind turbine.

Motor de căldură + motorului termic, cel mai comun fiind un motor Stirling, are un compartiment gaz închis. Prin oglinzi sau suprafețe reflectorizante, lumina soarelui este concentrat pe motor, care încălzește gazul. Acest lucru face ca un piston pentru a muta, care ruleaza generatorul. Gazul se răcește și se întoarce pentru a merge prin ciclul de încălzire din nou. Aceste motoare termice sunt tăcut. În funcție de generator, ele pot produce fie DC sau de curent alternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *